Freshpoint, kanapki prosto z pieca.

Wysoka jakość, przemiła obsługa.

Kontynuując recenzję kanapkarni, dzisiaj skupimy się na Freshpoincie, wydawałoby się polskiej odpowiedzi na Subwaya, o którym pisałem ostatnio. Posiadają sześć lokali, cztery w Warszawie i dwa we Wrocławiu, ich celem jest rozwój przez franczyzę. We Freshpoincie jadłem na pewno kilkadziesiąt razy, zwykle w warszawskim Wola Parku oraz Promenadzie. Różnica między Subwayem jest taka, iż mają na pewno lepsze bułki, a za to mniej warzyw do wyboru do poszczególnych kompozycji. Proponują również tortille i sałatki.

freshpoint_menu_kanapki_tortille_salatki_napoje 1

freshpoint_menu_kanapkiZamówienie wygląda podobnie jak u konkurencji, wybieramy bułkę, Pani wkłada ją do piekarnika, następnie warzywa oraz sos, który jest dedykowany ale można to zamieniać i obsługa nie robi, żadnych problemów a wręcz sama pyta czy robimy jakieś zmiany. Zamawiam małą kanapkę HOT PEPPERONI za 6,90, wybieram ciemne pieczywo, cebulkę czerwoną zamieniam na jalapeno, sos arabski w tej kompozycji świetnie pasuje.

w 008

w 009

w 010Oprócz wyżej wymienionych składników znajdziemy w niej bardzo dobrej jakości kiełbasę pepperoni, sałatę, pomidora, smakuje wybornie. Na śniadanie polecam kanapkę eggstra, z jajkiem, pomidorem, sałatą, majonezem i sosem czosnkowym, ja zwykle zamawiam bez sosu.

Freshpoint posiada również pieczywo bezglutenowe, oferują sporo różnorodnych promocji, naprawdę warto ich odwiedzać. Życzę szybkiego rozwoju i ekspansji w kolejnych miastach w Polsce.

Ich FanPage oraz strona .

 

 

Polub nas na facebooku

Polub Strefę Konsumenta na Facebooku