Dlaczego nowy burger z McDonalds nie jest mistrzowski ?

... ?

 

Obiecałem, że co jakiś czas na blogu zagoszczą limitowane dania z amerykańskich koncernów. A, że ostatnio zjadłem kilka podłych kanapek z niby slow foodowych barów – droga do maczka była tym bardziej przyjemna. McDonalds jest zawsze jednym z głównych sponsorów Mistrzostw Europy w piłce nożnej. Permanetnie też z tej okazji wypuszcza edycje limitowane, ( i nie jak co roku typu – drwal, zbójnicka, szefa, club house, tasty itp..). Dział kreatywny staje na głowie, robi burze mózgów, fokusuje na kejsie i powstają kolejne odsłony.

Po kiepskim Euroburgerze przyszedł czas na Mistrzowskiego.

BURGER MISTRZOWSKI

Podwójna porcja soczystej wołowiny z topionym serem Cheddar, aromatyczne pomidory, sałata Lollo Bionda i czerwona cebula oraz pyszne marynowane buraczki w towarzystwie sosu musztardowo-chrzanowego i musztardy. Całość w wyjątkowej, pszennej bułce. Prawdziwe mistrzostwo smaku.

Zdjęcie i opis ze strony mcdonalds.pl.
 .
Zamawiam w zestawie z frytkami i colą zero, ( żeby czasem nie przytyć). Płacę coś koło 22 pln.
.
białystok 030_Fotor
.
W dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego klientom przeszkadza system numerkowy. Może czeka się chwilę dłużej, ale mamy pewność, że kanapki przygotowywane są na bieżąco i nie leżą w podgrzewaczu. Ta sama sytuacja z wygazowaną colą, czy zimnymi frytkami.
I nie musicie stać w kolejkach. Jak na dworcach PKP umieszczane są specjalne biletomaty ( a i tak tłum gnieździ się do kas ), to u Ronalda wydzielono hmm nazwijmy to – makomaty – wystarczy tylko trafić w obrazek i potwierdzić zamówienie.
.
białystok 029_Fotor.
białystok 031_Fotor.
białystok 038_Fotor

Krótka historia trendsetterki.

Jakieś 17 lat temu w Łebie podczas wyprawy na wydmy, w nadmorskiej budce z fast foodami ( nie było jeszcze kebabów), kupiliśmy z przyjacielem hamburgery. Jako dodatek otrzymaliśmy buraczki –

„no jak to, że do mieloniaka w bule nie pasują?” – zapytała Pani Grażyna.

Dzisiaj marynowany burak w slow foodzie to norma – już nawet nie szczyt hipsterstwa. Brawo Pani Grażyno, Pani wiedziała wcześniej !

 

Dlaczego jednak nie mistrzowski ?

Łukasz Fabiański mimo kapitalnych interwencji zarzuca sobie, że nie wystarczająco pomógł drużynie w wyścigu o mistrzostwo – nie wyczuł żadnego karnego. Odnosząc to do naszego burgera -do mistrzostwa brakuje chrupiącego idealnie wysmażonego bekonu, ( mak potrafi to zrobić).

Bułka idealna – w końcu nie dmuchana, trzyma w ryzach składniki jak nasi obrońcy z Pazdanem na czele ofensywnych piłkarzy przeciwników.

Sos identyczny jak w Wieś Macu.

Cebula i sałata gdzieś migają w tle – ala Mączyński – krzywdy nie robią.

No i postać prowadząca – nasz bohater – marynowany burak. I tu na myśl przychodzi trener kadry – ale ten z 2012 roku.. Słodki buraczek, urlopowicz – Dyzma ?

Odpowiadając na pytanie zupełnie poważnie.

Dlaczego nowy burger z McDonalds nie jest mistrzowski ?

Bo burger z sieciówki wysmażony na well done nie może być mistrzowski* – proste.

* ( o ile nie nazywa się – Double McRoyal Becon).

Polub nas na facebooku

Polub Strefę Konsumenta na Facebooku