Bistro Gocław – nowa jakość na Pradze Południe.

Sznycel gigant oraz lunche.

Bistro Gocław znam już od kliku lat, zajęło miejsce wcześniejszego Pubu Deska, które służyło głównie jako miejsce do oglądania sportu oraz wypiciu piwa.

Byłem w Bistro kilka razy ale nigdy nie ujęło mnie niczym szczególnym, ot poprawne jedzenie.  Kilka tygodni temu, przejeżdżałem obok i zauważyłem potykacz z informacją, iż za 18 pln serwują sznycla z dwoma dodatkami. Dobieram jako dodatki marchewkę na zimno oraz fasolkę szparagową. Po 15 minutach, uprzejma Pani informuje, iż mój obiad jest już gotowy.

 

Sznycel Gigant

 

ok 165

Co bardzo ważne, wcześniej zamiast pikającej mikrofalówki słyszę odgłos młotka ubijającego  mojego kotleta. Wszystko okazuje się być robione na bieżąco ze świeżych składników.

 

ok 166

Sznycel idealny, nie za gruby czy za chudy z małą ilością chrupiącej panierki podany z masłem ziołowym, choć wolałbym aby został skropiony tylko cytryną.

ok 167

Zachęcony sznyclem za kilka dni wybieram się spróbować innych dań z Bistro Gocław,  stałe menu możecie znaleźć na ich stronie internetowej :

http://www.bistrogoclaw.pl/?menu,3

ale najbardziej opłacalne są lunche serwowane w godzinach 13-16 w cenie 13 pln za drugie danie z kompotem lub 16 pln drugie danie z zupą i kompotem. O wszystkim informują na funpagu :

https://www.facebook.com/BistroGoclaw

Wybieram lunch : zupa pomidorowa oraz bitka wieprzowa w sosie chrzanowym z kaszą gryczaną i sałatką z kapusty pekińskiej.

k 017

k 018

Domowa zupa pomidorowa z pietruszką na wierzchu i ryżem, bardzo dobra.

k 019

Bitka wieprzowa rozpływa się w ustach a kasza i sałatka stanowią świetne połączenie.

Do tego stopnia, iż udałem się do Bistro Gocław następnego dnia, tym razem w zestawie był kotlet schabowy, mizeria, ziemniaki oraz.. zupa pomidorowa.

k 024

Co szalenie istotne powtarzalność zachowana była tak samo dobra jak za pierwszym razem.

k 025

Gdy usłyszałem znany już odgłos młotka byłem pewny, że będzie dobrze i było, prawdziwy polski schabowy na tłuszczu zwierzęcym.

Ostatni w tym wpisie ale na pewno nie ostatni w ogóle obiad w Bistro Gocław to kapuśniak oraz filet z piersi kurczaka  w sosie koperkowym z kaszą i kapustą czerwoną.

k 038

W zasadzie samą zupą można się najeść, bardzo gęsta z ziemniakami, marchewką odpowiednio kwaskowata.

k 040

Pierś soczysta, delikatny sos koperkowy ze świetnymi dodatkami.

Szczerze polecam i na pewno nie raz sam skorzystam.

KONTAKT

BISTRO GOCŁAW

Adres:
ul. Abrahama 18
wejście od Fieldorfa
www.bistrogoclaw.pl

 

 

Polub nas na facebooku

Polub Strefę Konsumenta na Facebooku